VIDEO | Ajax niet opgewassen tegen klasse Olympique Lyon

Ajax is in de heenwedstrijd in de UEFA Women’s Champions League onderuitgegaan tegen Olympique Lyon. Op een uitverkocht Sportpark De Toekomst werd het 0-4.

Het sterrenensemble, dat met privéjet en de eigen teambus afreisde naar Amsterdam, liet de absolute klasse in de eerste tien minuten nog niet echt zien. Het was vooral aftasten en Ajax dat goed druk zette.

Toch was het Olympique Lyon dat de eerste kansen kreeg. Lucy Bronze kwam langs Kika van Es, maar haar voorzet liep tot niets uit. De volgende aanval was echter wel raak. Lyon combineerde fraai en uiteindelijk vond Amel Majri het net: 0-1.

Gelijk daarna kreeg Lyon opnieuw een kans. De verdediging lag helemaal open na goed combinatiespel, maar de poging van Eugénie Le Sommer had niet genoeg kracht om keepster Lize Kop te passeren.

Na 22 minuten deelde Ajax het eerste wapenfeit uit. De corner van Linda Bakker liep echter tot niets uit. Niet veel later zette Selma Bacha de 0-2 op het scorebord. Vita van der Linden haalde Le Sommer onderuit en Lyon kreeg een vrije trap op het rand van het zestienmetergebied. Bacha knalde de bal achter Kop.

Vlak voor rust kreeg Ajax nog een kans. Soraya Verhoeve en Ellen Jansen gingen op keepster Sarah Bouhaddi af, maar de verdediging van Lyon stelde orde op zaken. Na de thee speelde Lyon het duel rustig uit.

Soms zette de ploeg van trainer Reynald Pedros nog wat druk. Zo’n tien minuten na rust vergrootte Ada Hegerberg de Franse marge. Vanuit een vrije trap van Isobel Christiansen kopte de Noorse spits raak.

Twintig minuten voor tijd kreeg Lyon nog een mogelijkheid. Een lob van invalster Dzsenifer Maroszán ging maar net over. Toch scoorde Lyon nog een keer. Christiansen bepaalde de eindstand op 0-4.

De return tussen Ajax en Olympique Lyon vindt plaats op 31 oktober.