Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

''Ik was te jong om te tekenen, dus mijn ouders moesten het voor me doen''

( 0 reacties)
''Ik was te jong om te tekenen, dus mijn ouders moesten het voor me doen''

De carrière van Vivianne Miedema kent alleen maar stijgende lijnen. Ze was veertiende toen ze professioneel voetbalster werd en inmiddels is ze Europees kampioen en speelt ze bij Arsenal.

Op de website van The Gunners geeft ze een inkijkje in haar loopbaan. Zo onthult ze dat ze pas sinds een jaar of twee speelt als spits: ''Ik was eigenlijk altijd een nummer tien, maar we hadden geen echte nummer negen bij Oranje. Toen ben ik een heel andere speelster geworden."

Op haar veertiende tekende ze een professioneel contract bij SC Heerenveen. "Ik zal altijd onthouden dat ik te jong was om te tekenen, dus mijn ouders moesten het contract voor mij ondertekenen."

Het mooiste moment in haar carrière is het winnen van het EK, maar het toernooi was tevens ook het moeilijkste moment. "We gingen met zoveel druk naar het EK en iedereen keek naar ons, dus het was een grote gebeurtenis om mee om te gaan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!