OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Lauwen teleurgesteld in inzet: ''Dit is Bristol onwaardig''

0
Lauwen teleurgesteld in inzet: ''Dit is Bristol onwaardig''

Coach Lauwen pakt voor de eerste keer in zijn coachen bij de dames zijn ploeg hard aan. "Ik ben enorm teleurgesteld", laat hij weten. "Dit was Bristol onwaardig. Ik voelde me in de steek gelaten door de ontbrekende passie bij de speelsters."

De thuisploeg oogde niet geïnspireerd in het begin en werd overlopen door goed bewegende tegenspeelsters. Nadat het op een 6-4 voorsprong kwam diep in de tweede helft dacht het de buit binnen te hebben, maar de dames gingen alsnog onderuit. De Roosendaalse waren nog vooraf ongeslagen en hadden een gat van zes punten kunnen slaan. Nu komt de concurrentie weer dichtbij en is de druk weer groot.

De coach hekelde vooral de inzet van sommige speelsters. "Er was geen beleving, geen strijd en geen mentaliteit. Enkele speelsters beseffen niet dat zaalvoetbal een andere mentaliteit met zich meebrengt dan op het veld. Daar kun je verdedigen overlaten aan de achterste linie."

"Bij het zaalvoetbal is het omschakelen van aanval naar verdedigen, en dat moet bij enkele speelster echt gaan verbeteren dat hebben we tegen ZVG wel gezien. De doelpunten hebben we kinderlijk eenvoudig weggeven. Vooral de tweede was een lachertje. Onacceptabel voor dit niveau."

Volgens Lauwen is Bristol nog niet uitgeschakeld voor de titel: "We hebben tegen ZVG wel gezien dat het anders moet. De komende wedstrijd tegen De Haag moeten de drie punten weer gepakt worden anders gaat het weer lastig worden."

 

Foto via: Bristol

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!