''De perfect tweebenige verdedigster is uitermate kwetsbaar''

( 0 reacties)
''De perfect tweebenige verdedigster is uitermate kwetsbaar''

De OranjeLeeuwinnen wonnen dinsdag met 1-2 de return in en tegen Denemarken. Daardoor staat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in de finale van de play-offs om een WK-ticket.

Voetbal International-journalist Iwan van Duren maakte enkele observaties van de Leeuwinnen. Eén van de punten is makkelijk balverlies: "Op het verkeerde moment druk zetten, speelsters die daardoor één voor één te laat kwamen en zo de Denen een rode loper richting het hart van de Nederlandse defensie gaven", zo schrijft Van Duren.

Daarnaast is er wat kritiek op Dominique Bloodworth, die de penalty waaruit de 1-0 kwam veroorzaakte. "Ze verzuimde net als tegen Noorwegen haar duel meedogenloos in te gaan. De perfect tweebenige verdediger is goud waard in de opbouw, maar uitermate kwetsbaar als ze verdedigend onder druk komt te staan. Weer gaf Oranje daardoor de tegenstander vleugels door dom balverlies en halfzacht ingrijpen."

De Leeuwinnen krijgen van Van Duren een 10 op het gebied van mentaliteit. "Wat voetballend niet lukte, werd gecompenseerd met keihard werken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!