Oranje O19 verslaat Polen: ''Kwalitatief echt een goede groep''

( 0 reacties)
Oranje O19 verslaat Polen: ''Kwalitatief echt een goede groep''

Oranje O19 is in de eerste EK-kwalificatieronde foutloos gebleven. Nadat er eerder al werd gewonnen van Albanië (12-0) en Wit-Rusland (4-0), boekte de ploeg van Jessica Torny dinsdagavond een 3-0 overwinning op Polen.

"Ze zijn maximaal drie keer over de middenlijn gekomen. In de gehele wedstrijd, ja. Hun spits stond continu halverwege de eigen verdedigingshelft geposteerd", illustreerde Torny na afloop het wedstrijdbeeld.

De coach concludeerde dat de ploeg nog stappen moet maken: "We missen nog het geduld en de creativiteit om het even anders te doen dan normaal. Variëren, hoog tempo spelen, vrijkomen tussen de linies en dan vooral nauwkeurig zijn. Als er zo weinig ruimte is, moet alles perfect kloppen. En dat was vanavond niet altijd het geval", vertelt ze aan OnsOranje.

"Het enige voordeel van dit soort wedstrijden is dat iedereen een kans krijgt wat betreft speelminuten", aldus Torny. "Qua individuele kwaliteiten zit het wel goed. De selectie is erg breed en kwalitatief is het een echt goede groep. Maar het moet nog wel een team worden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!