Wiegman: ''Als je deze wedstrijden ziet, zie je dat er een concurrentiestrijd is''

( 0 reacties)
Wiegman: ''Als je deze wedstrijden ziet, zie je dat er een concurrentiestrijd is''

De OranjeLeeuwinnen wonnen dinsdagavond met 1-2 van Denemarken en staat daardoor in de finale van de play-offs om een WK-ticket. Na afloop stond bondscoach Sarina Wiegman voor de camera van Veronica.

"We kwamen heel snel op achterstand, dat was niet de bedoeling. Gelukkig kwamen we ook snel op gelijke hoogte. Ik ben heel blij dat het zo gelopen is en dat we uiteindelijk ook nog de 1-2 maken. Lineth (Beerensteyn, red.) doet het hartstikke goed."

"Ze heeft al fases bij ons heel goed gevoetbald. Ze heeft op momenten laten zien dat ze het goed kan en nu laat ze zien dat ze de vorm heeft. Dan is ze belangrijk voor het team", vervolgt Wiegman. "Het is een enorme luxe dat we Beerensteyn en Vivianne Miedema hebben."

"Miedema is dodelijk in het zestienmetergebied en is minder snel; Lineth is heel explosief. Nu blijkt ook nog dat ze doelgericht is. Als je deze wedstrijden ziet, zie je dat er een concurrentiestrijd is. Ook op doel is er die strijd. Sari (Van Veenendaal, red.) is geblesseerd geweest en Loes (Geurts, red.) heeft het goed gedaan."

Wie de tegenstander in de finale wordt, maakt Wiegman niet uit: "Wij willen naar het WK, dan maakt het niet uit of je tegen Zwitserland of België speelt. Wij moeten weer over twee wedstrijden goed presteren. Ik vind dat we deze vorm van beide landen kunnen winnen."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!