VIDEO | OranjeLeeuwinnen bereiken finale play-offs na nieuwe overwinning

( 0 reacties)
VIDEO | OranjeLeeuwinnen bereiken finale play-offs na nieuwe overwinning

De OranjeLeeuwinnen hebben de finale van de play-offs om een WK-ticket bereikt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won dinsdagavond met 1-2 in en tegen Denemarken. Dat was genoeg, aangezien Oranje afgelopen vrijdag met 2-0 won van de Denen. 

In Viborg werd het echter al snel spannend. Al na vier minuten kreeg de thuisploeg een penalty. Dominique Bloodworth haalde Pernille Harder onderuit en de bal ging op de stip. Vanaf elf meter faalde Nadia Nadim niet: 1-0.

Heel even werd gevreesd voor het eenzelfde scenario als op bezoek bij Noorwegen (2-1), maar Lineth Beerensteyn, die net als vrijdag Vivianne Miedema verving, stelde al snel orde op zaken. 

Op aangeven van Desiree van Lunteren kopte de spits de gelijkmaker binnen. Vervolgens ging het spel over en neer. Wat vooral duidelijk werd, was de speelwijze van Denemarken: fel. 

Na een klein half uur spelen was Oranje dicht bij de 1-2. Een vrije trap van Sherida Spitse belandde via de vingertoppen van Line Johansen op de lat. Denemarken beantwoordde dat schot met veel druk, maar echt gevaarlijk voor het doel van Loes Geurts werd het niet.

Vlak na de rust werd het dat wel. Een corner van Harder belandde op de paal. De Denen voerden de druk op en Oranje leek wat in te zakken. Frederikke Thøgersen lanceerde zichzelf, had een kapbeweging in huis, maar schoot vervolgens naast.

Niet veel later kreeg Harder een levensgrote kans. De sterspeelster van de Denen had de bal voor het intikken, maar schoot hoog over. Bij een nieuwe Deense aanval ging het opnieuw bijna fout voor Oranje: Geurts kon de 2-1 echter voorkomen.

De Leeuwinnen zetten een tandje bij en werden wat feller, maar de thuisploeg kreeg de grootste kansen. Een scrimmage voor het doel van Geurts volgde, Lieke Martens kreeg de bal weg.

Denemarken ging vervolgens op de aanval spelen, maar écht gevaarlijk werd het niet meer. Aan de andere kant viel echter nog wel een treffer. In de blessuretijd belandde een corner van Spitse voor de voeten van Beerensteyn, die de 1-2 maakte.

De OranjeLeeuwinnen bereiken daardoor de finale van de play-offs door twee keer te winnen van Denemarken. De tegenstander daarin is Zwitserland.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!