De Haan geeft toe: ''Ik mis de speelsters wel''

( 0 reacties)
De Haan geeft toe: ''Ik mis de speelsters wel''

Foppe de Haan vervulde tijdens het gewonnen EK de rol van assistent-bondscoach. Vanavond zit de 75-jarige Fries voor de tv als de OranjeLeeuwinnen het opnemen tegen Denemarken.

Hij volgt de Leeuwinnen nog wel: "Ik kijk ernaar op televisie en heb zo nu en dan nog contact met Sarina Wiegman. Ze zijn vorig jaar een beetje onverwacht Europees kampioen geworden. Daarna kwam er best veel op hen af en is de druk er vol op komen te liggen."

"Bovendien is een aantal meiden verkast naar een andere club. Ik heb als bondscoach van Jong Oranje hetzelfde meegemaakt na die EK-titels. Dat heeft gewoon veel impact. De vraag is: hoe ga je daar mee om? Daar filosoferen Sarina en ik dan over", vervolgt De Haan in gesprek met De Telegraaf.

"Ik mis de speelsters wel", geeft hij toe. "Ik vond die hele periode als assistent-bondscoach prachtig en heb er ongelooflijk veel genoegen aan beleefd. Maar goed, ik heb de keuze gemaakt om te stoppen met regelmatig werken. En ik volg de voetbalsters wel, dus ik weet wie waar speelt en hoe het daar met ze gaat."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!