VIDEO | OranjeLeeuwinnen verslaan Denemarken na sterke eerste helft

0
VIDEO | OranjeLeeuwinnen verslaan Denemarken na sterke eerste helft

De OranjeLeeuwinnen hebben vrijdag een goed resultaat geboekt in de eerste halve finale van de play-offs om een WK-ticket. In een uitverkocht Rat Verlegh Stadion werd het 2-0.

Oranje begon goed aan het duel. De eerste kans was voor Sherida Spitse, maar de middenveldster schoot naast. Denemarken had geen antwoord op de hoge druk van Oranje, maar kreeg in de elfde minuut toch een kans. Frederikke Thøgersen stapte echter over de bal heen.

Jackie Groenen was in de 13e minuut dicht bij de 1-0. De middenveldster trof de lat met een fraaie poging. Tien minuten later was het alsnog raak voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Lineth Beerensteyn, die de niet fitte Vivianne Miedema verving, kopte raak uit een voorzet van Shanice van de Sanden.

Diezelfde Van de Sanden zorgde in de 43e minuut voor de 2-0. De pijlsnelle aanvalster kopte fraai raak uit een voorzet van Kika van Es. Met die marge gingen de Leeuwinnen rusten.

Vijf minuten in de tweede helft kreeg de ploeg van Wiegman een grote kans op de 3-0. Beerensteyn kreeg de bal er echter vanaf de penaltystip niet in. Ook Denemarken kreeg een kans. Pernille Harder dook op voor Loes Geurts, maar de keepster pakte de bal voordat de sterspeelster van Denemarken er een voet tegenaan kon krijgen.

Tien minuten voor tijd leek de derde Oranje-treffer alsnog te vallen. De ingevallen Miedema werd weggestuurd, maar haar lob belandde op de lat. Ook Denemarken trof het aluminium. Een snoeiharde poging van Katrine Veje spatte uiteen op de lat.

De OranjeLeeuwinnen wonnen daardoor met 2-0 van Denemarken en zetten daarmee een goede eerste stap richting de finale van de play-offs om een WK-ticket. Aanstaande dinsdag, op 9 oktober, staat de return in Denemarken op het programma.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!