Kerkdijk scoort en pakt punt, Van de Donk blikt uit in Nederlands onderonsje

Vandaag stond speelronde drie in de Women's Super League op het programma. Daarin speelde Bristol City tegen Manchester City, was er een Nederlands onderonsje bij Arsenal - West Ham United en kreeg Everton Chelsea op bezoek.

Bristol City, met Danique Kerkdijk in de basis, pakte een punt tegen Manchester City. De Nederlandse verdedigster opende na een kwartier spelen de score, waarna Juliette Kemppi de marge na de rust verdubbelde.

City wist echter toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen door late goals van Nikita Parris en Steph Houghton.

Arsenal won nipt van West Ham United (4-3) en dat was te danken aan Daniëlle van de Donk. Zij scoorde de 1-1, de 2-2 en zette Arsenal vervolgens in de 62e minuut voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

De middenveldster gaf vervolgens ook nog de assist op Kim Little, die de 4-2 maakte. Bij Arsenal speelden Van de Donk, Vivianne Miedema en Dominique Bloodworth de hele wedstrijd mee. Sari van Veenendaal bleef op de bank. Bij West Ham viel Esmee de Graaf in; Lucienne Reichardt kreeg geen speelminuten.

Ook bij Everton - Chelsea was er Nederlandse inbreng. Inessa Kaagman stond in de basis en Dominique Bruinenberg viel in. Het werd uiteindelijk 0-0.