Update: Can reageert op ophef na 'seksistische reactie'

( 0 reacties)
Update: Can reageert op ophef na 'seksistische reactie'

Cristiano Ronaldo kreeg gisteren een rode kaart in het Champions League-duel tussen Juventus en Valencia. Na afloop stond Emre Can, middenvelder van de Italiaanse club, voor de camera van DAZN.

"Het is geen rode kaart. We zijn geen vrouwen. Wij spelen voetbal", liet de Duitser weten. Het interview werd gedeeld op het Twitter-account van DAZN en er werd met ongeloof gereageerd op de uitspraken van Can.

"'We zijn geen vrouwen' is discriminerend en het slaat nergens op", reageert een fan. "Het vrouwenteam van Juventus is de kampioen van Italië. Vrouwen spelen voetbal, overal ter wereld. Kan iemand Emre Can vertellen dat seksisme walgelijk is?", schrijft iemand anders op het sociale medium.

 

Update 22.30 uur:

Emre Can heeft inmiddels gereageerd op de ophef die is ontstaan na zijn reactie na de rode kaart van Cristiano Ronaldo. "Mijn reactie na het zien van de beelden heeft wat ophef veroorzaakt", schrijft de middenvelder op Twitter.

"Ik wil graag duidelijk maken dat het commentaar niet gefocust was óp, of bedoeld was óm vrouwen, vrouwenvoetbal of gelijkheid in het algemeen te denigreren. Iedereen die mij kent, kent mijn respect voor vrouwen en gelijkheid."

 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!