Van der Meer looft Wiegman: ''Zij heeft altijd in mij geloofd''

( 1 reacties)
Van der Meer looft Wiegman: ''Zij heeft altijd in mij geloofd''

Nance van der Meer begon in een jongenselftal, maar stond door die jongens op het punt om te stoppen. Dat vertelt ze in een openhartig gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Vanaf mijn tiende tot mijn veertiende bij SV Polanen, nu SC Monster. Op het laatst was het echt niet leuk meer. De jongens werden vervelend", zegt de speelster van ADO Den Haag.

"Ze gaven me geen bal meer, konden het niet hebben dat ik beter dan de meesten was. Je weet hoe dat gaat. Eén speler heeft een grote mond en veel anderen lopen er achteraan. Elke training kwam ik huilend thuis. Ik heb echt op het punt gestaan om de handdoek in de ring te gooien."

Dat ze niet stopte, kwam grotendeels door één persoon: Sarina Wiegman. "Ik heb wel een paar keer met haar gesproken. Zei ze dingen als dat ik het kan en dat ik goed genoeg ben. Op de club liet ze me vaak dingen voordoen tijdens clinics, zei ze dat ik wist hoe het moest. Sarina heeft altijd in mij geloofd", aldus Van der Meer.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Sep 2018 om 13:24
    wow was er geen oudere foto beschikbaar? dat Pro Shots is altijd zo actueel met beeld? maar niet in het vrouwen voetbal dus. gemiste kans. deze speelster is al jaren gestopt.