Kaagman scoort eerste Everton-goal, Miedema tekent opnieuw voor hattrick

Een succesvolle zondag voor Everton en Arsenal. Beide ploegen wonnen, mede dankzij hun Nederlandse speelsters, van respectievelijk Reading en Lewes.

Everton, met Dominique Bruinenberg en Inessa Kaagman in de basis, kwam in de veertiende minuut op voorsprong tegen Reading. Bruinenberg vond Claudia Walker, die The Toffees op 1-0 zette. Een eigen doelpunt en nog een treffer van Walker zorgden voor een 2-1 ruststand.

Tien minuten na rust tekende Kaagman voor de 3-1: haar eerste Everton-treffer. Reading kwam tien minuten voor tijd nog terug via Brooke Chaplen, maar het bleek niet genoeg.

Arsenal won met maar liefst 9-0 van Lewes. Daniëlle van de Donk opende de score, die al snel verdubbeld werd door Vivianne Miedema.

Nogmaals Miedema (2), Katie McCabe, Lisa Evans en Kim Little (3) bepaalden de eindstand op 9-0.