VVK/Telstar – Presentatie start Meiden Voetbal Academie

( 0 reacties)
VVK/Telstar – Presentatie start Meiden Voetbal Academie

Vrouwenvoetbal is de sterkst groeiende sport van dit moment. Een groot aantal toptalenten wil toewerken naar de top en de Eredivisie. VVK/Telstar start deze week met een intensief en professioneel trainingsprogramma voor talentvolle meiden uit de regio.

Vrouwenvoetbal is 'hot'. Vele meiden dromen van een voetbalcarrière. In Kennemerland wordt aan deze droom hard gewerkt. Alle clubs met vrouwenvoetbal in deze regio werken samen aan het versterken van hun meiden- en vrouwen elftallen met als uiteindelijk doel meespelen in de Eredivisie of voor supertalenten zelfs een plek bij de OranjeLeeuwinnen.

Talentvolle meiden van 12 tot 18 á 20 jaar krijgen vier keer in de week training, naast het trainen bij de eigen club. De training bestaat uit conditie en techniektrainingen en de meiden worden begeleid door een fysiotherapeut, diëtiste, krachttraining i.s.m. Kenamju enzovoort, dit alles onder leiding van de ervaren voetbaltrainer Hans de Winter, zijn assistent Jordi van Ewijk en een stagiaire van een sportopleiding.

Er zijn in Nederland nog (te) weinig professionele meiden- en vrouwenvoetbal opleidingen maar veel talentvolle meiden die van jongs af aan voetballen. Het meiden voetbal maakt een enorme kwalitatieve sprong en die talenten willen hogerop. De Meiden Voetbal Academie is door Hans de Winter en de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland opgericht om in deze regio een top talenten de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Hiermee ontstaat een nieuwe impuls voor het vrouwenvoetbal bij de regionale clubs en werkt de Meiden Voetbalacademie toe naar een team dat mee kan spelen in de Eredivisie.

Na een introductie door Pieter de Waard, directeur van Telstar, krijgen ouders en deelnemers aan de academie een presentatie van de organisatie van de Meiden Voetbalacademie door de verschillende deskundige begeleiders.

PLAATS: RABOBANK IJMOND VOETBALSTADION, Minister van Houtenlaan, Velsen Zuid

DATUM: vrijdag 14 september 2018

ANVANG: 19.00 uur (eindtijd 20.30 uur)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!