''Feyenoord laat al jaren zien waarin een grote club klein kan zijn''

( 0 reacties)
''Feyenoord laat al jaren zien waarin een grote club klein kan zijn''

Iwan van Duren van Voetbal International nam een duik in de wereld van het vrouwenvoetbal. Waar het succes bij de OranjeLeeuwinnen aan de voeten ligt, gaat het er in de Eredivisie heel anders aan toe.

"Waar het vrouwenvoetbal de afgelopen jaren een vogelvlucht heeft genomen, is de Eredivisie blijven steken", zo schrijft de journalist. "De bestuurskamers zijn gevuld met mannen, conservatieve mannen."

"Vrijwel iedere Leeuwin speelt intussen dan ook in het buitenland. De enige international die je live kunt zien spelen in de Eredivisie, is Kika van Es", vervolgt Van Duren. "Wie naar de top wil, moet zo snel mogelijk weg uit Nederland. Van Es is de uitzondering, zij gaat haar negende seizoen in de Eredivisie in. Ajax is alweer de zesde club."

Dat is niet geheel toevallig: "Dat is een van de weinige clubs in Nederland waar de vrouwenafdeling serieus wordt genomen, met hulp van ABN Amro en Adidas. Vijf speelsters zitten bij de selectie van Oranje."

"De Eredivisieclubs die meedoen zijn op één hand te tellen. Vrijwel elke bvo investeert liever in een Bulgaarse linksback voor de mannen dan in een volwaardig vrouwenelftal. PSV en Ajax zorgen in elk geval nog voor enig cachet. Feyenoord laat al jaren zien waarin een grote club klein kan zijn", aldus Van Duren.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!