VIDEO | Samenvatting: Ajax wint eerste UWCL-ontmoeting met Sparta Praag

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Ajax wint eerste UWCL-ontmoeting met Sparta Praag

Vandaag stond op Sportpark De Toekomst de eerste ontmoeting tussen Ajax en Sparta Praag op het programma. De Amsterdammers wonnen met 2-0 door doelpunten van Iina Salmi en Kelly Zeeman

De ploeg van trainer Benno Nihom had in het eerste kwartier de overhand. Een aantal keer werd de Tsjechische verdediging doorspleten, maar keepster Ivana Pizlova kwam keer op keer goed uit. In de twaalfde minuut volgde er een grote kans voor Ajax.

Ellen Jansen versierde een vrije trap op een gevaarlijke positie. Een grote kans volgde, ware het niet dat Zeeman de bal blokte; kans verkeken. Ook Sparta liet een aantal keer van zich horen. In de 27e minuut waagde Andrea Staskova een poging. Keepster Marieke Ubachs tikte de bal net over.

Niet veel later brak Christina Burkenroad door de Amsterdamse verdediging. Ubachs kwam in actie en Burkenroad ging neer, maar scheidsrechter Meliz Özcigzem wilde niks van een penalty weten.

Waar voor rust de kansen niet bekroond werden met doelpunten, was het in de tweede helft een groot spektakel. Sparta Praag kreeg gelijk na de thee een grote kans. In de tegenaanval wist Vanity Lewerissa Iina Salmi te bereiken.

De Finse omspeelde keepster Pizlova en zette zo Ajax op een 1-0 voorsprong. In de 55e minuut krulde Zeeman een vrije trap fraai binnen en verdubbelde zo de Amsterdamse marge. Sparta Praag kreeg gelijk na dat doelpunt een levensgrote kans.

Lucie Martinkova kreeg een mogelijkheid voor open doel, maar aanvalster Soraya Verhoeve deed verdedigend werk. Met een fraai blok voorkwam ze de Tsjechische aansluitingstreffer. Sparta Praag zette veel druk en dus had trainer Nihom de nodige aanwijzigingen.

Loïs Schenkel leek op weg naar de 3-0, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. De ploeg van trainer Dusan Zovinec bleef op zoek naar de belangrijke 2-1, al leek het eerder 3-0 te worden. Jansen wist een fraaie Ajax-aanval echter net niet af te ronden.

De Amsterdammers stelden vervolgens de 2-0 zege veilig. De return is op woensdag 26 september in de Generali Arena in Praag. Die wedstrijd begint om 18:00 uur.

Opstelling Ajax: Ubachs; Van der Most, De Sanders, Røddik (71' Van der Linden), Van Es; Schenkel (61' Bakker), Zeeman, Salmi; Verhoeve, Jansen, Lewerissa (87' Akkerman).

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!