''De eerste keer in de Champions League is een droom die uitkomt''

( 0 reacties)
''De eerste keer in de Champions League is een droom die uitkomt''

Kika van Es staat woensdagavond voor een mogelijk Champions League-debuut. 'Haar' Ajax neemt het dan op De Toekomst op tegen Sparta Praag. Voor de camera's van Ajax TV blikt ze alvast vooruit.

"Ik denk dat het heel moeilijk in te schatten is wat hun niveau is. Het niveau van de competitie in Tsjechië ligt denk ik wel lager dan hier in Nederland. Als je ziet dat ze met 10-0 van de nummer drie winnen, en zij zijn zelf de nummer twee, dan is het natuurlijk afvragen hoe sterk de competitie is."

"We hebben wat beelden gezien, dus we weten wat we kunnen verwachten", vervolgt de verdedigster. "Ik denk dat ze heel veel individuele kwaliteiten hebben, vooral voorin. Een aantal uitzonderlijke speelsters die veel snelheid en kwaliteit hebben om een actie te maken en ik denk dat we daar scherp op moeten zijn."

"Als we verdedigend goed staan, kunnen wij onze kwaliteiten weer gebruiken bij hen in de achterhoede. Dan moet het goed komen", aldus Van Es, die nog niet eerder in de Champions League speelde. "De eerste keer in de Champions League is wel een droom die uitkomt."

De wedstrijd tussen Ajax en Sparta Praag begint woensdag om 19:00 uur en is live te zien op Ziggo Sport.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!