Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

''Het zou fijn zijn als er meer profclubs meedoen in de Eredivisie''

( 1 reacties)
''Het zou fijn zijn als er meer profclubs meedoen in de Eredivisie''

Judith Kuipers is dit seizoen trainster van VV Alkmaar. Met die overstap keert ze weer terug in de Eredivisie. Eerder speelde ze bij onder meer FC Utrecht en Ter Leede en was ze als trainster actief bij de beloften van Heerenveen en Ter Leede.

"Sinds mijn Utrecht-periode is er weel veel veranderd", blikt Kuipers terug in de nieuwsbrief van VV Alkmaar. "Indertijd speelden alle topspeelsters in de Eredivisie. Deze waren verdeeld over de verschillende clubs in Nederland om zo een evenredige en eerlijke competitie te krijgen. Ook waren er toen meer clubs die meededen in de Eredivisie."

"Tegenwoordig zijn vrijwel alle beste Nederlandse speelsters vertrokken naar het buitenland", ziet de trainster. "Dit is een grote verandering ten opzichte van toen. Daarnaast is een groot verschil dat de leeftijd van de speelsters uitkomende in de Eredivisie steeds jonger wordt."

Kuipers heeft een duidelijke visie over waar het vrouwenvoetbal nog stappen in moet maken: "Zorgen dat er meer geld wordt gestoken in het vrouwenvoetbal. Zodat het nog professioneler wordt en de speelsters minder snel naar het buitenland vertrekken. Het zou fijn zijn als er meer prof clubs mee willen/kunnen doen in de Eredivisie, zodat je een normale competitie kan spelen", besluit ze.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Aug 2018 om 17:34
    Schrijf je reactie