Oranje uitgeschakeld op WK na snelle doelpunten Stanway

Het WK in Frankrijk zit erop voor Oranje O20. De ploeg van bondscoach Michel Kreek verloor vrijdag in de kwartfinale met 2-1 van Engeland en is daardoor uitgeschakeld.

Oranje begon het toernooi goed door te winnen van Nieuw-Zeeland (2-1) en Ghana (4-0). Het laatste groepsduel, met Frankrijk, ging met 4-0 verloren, waardoor Oranje tweede werd in de poule. De jonge Leeuwinnen bleken in de daaropvolgende kwartfinale echter niet opgewassen tegen Engeland.

Via Victoria Pelova kwam Oranje in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong, maar Georgia Stanway stal vervolgens de show. In de 20e minuut bracht ze Engeland op gelijke hoogte en drie minuten later schoot ze, na mooi samenspel met Lauren Hemp, de 2-1 binnen.

Engeland kreeg vervolgens genoeg kansen om die voorsprong uit te breiden, waar Nederland nauwelijks door de Engelse verdediging heen kwam. Ook in de tweede helft hadden de Lionesses de absolute overmacht.

Zo werd onder meer twee keer de lat getroffen en werd keepster Lize Kop regelmatig onder vuur genomen. De aanvoerster van Oranje bracht keer op keer redding en hield haar ploeg daarmee in leven.

In de laatste tien minuten zette Oranje aan, maar het bleek de 2-1 achterstand niet meer goed te kunnen maken. Daardoor zit het WK erop voor de ploeg van Kreek.