Homepage » Hoofdnieuws » Ook Linfield Ladies valt ten prooi aan Ajax

Ook Linfield Ladies valt ten prooi aan Ajax

( 0 reacties)
Ook Linfield Ladies valt ten prooi aan Ajax

Na de eerdere 4-1 overwinning op Wexford Youths heeft Ajax ook het tweede duel van het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League weten te winnen. In het Seaview stadion werd het 2-0 voor de Amsterdammers.

Al in de eerste minuut werd Linfield gevaarlijk: Kirsty McGuinness trof de lat. Na die poging van de Noord-Ierse tegenstander herpakte Ajax zich en had het de overhand. Via Iina Salmi, die deze zomer overkwam van het Finse PK-35 Vantaa, kwam de ploeg van trainer Benno Nihom op voorsprong.

Ajax probeerde nog in de eerste helft de marge uit te breiden, maar had het vizier niet op scherp. Vanity Lewerissa had dat direct na rust wel. Op aangeven van Ellen Jansen zette ze de 2-0 op het scorebord.

Met die ruime marge gingen de Amsterdammers op zoek naar meer treffers. Doelvrouw Lauren Perry stond echter keer op keer in de weg. Ajax leek het duel makkelijk uit te spelen, totdat de ingevallen Lucie Akkerman de fout in ging.

De verdedigster vloerde McGuinness en de bal ging op de stip. Keepster Marieke Ubachs liet zich echter niet passeren. Daardoor bleef het 2-0 en heeft Ajax na twee wedstrijden zes punten. Op maandag 13 augustus speelt de Nederlandse landskampioen het laatste duel van het kwalificatietoernooi. Thór/KA is dan de tegenstander.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!