Homepage » Hoofdnieuws » ''Natuurlijk wil ik met het team zo ver mogelijk komen in de Champions League''

''Natuurlijk wil ik met het team zo ver mogelijk komen in de Champions League''

( 0 reacties)
''Natuurlijk wil ik met het team zo ver mogelijk komen in de Champions League''

Iina Salmi komt sinds deze zomer uit voor Ajax. Eerder speelde ze voor FC Rosengård en het Finse PK-35 Vantaa. De middenveldster geeft aan dat het er in de Scandinavische landen vooral fysiek hard aan toe gaat.

"De spelers zijn heel sterk en het liefst spelen ze altijd met druk naar voren. Ik weet van mijzelf dat ik niet de grootste ben, dus probeer wat agressiever over te komen", vertelt Salmi op het digitale thuis van de Nederlandse landskampioen. "Ik vind het leuk om de bal te hebben, veel te dribbelen en echt bij het spel betrokken te zijn."

Momenteel strijdt Salmi met Ajax om een ticket voor de UEFA Women's Champions League. Ze is dan ook duidelijk over haar doelen: "Natuurlijk wil ik met het team zo ver mogelijk komen in de Champions League. Afgelopen 2 jaar heeft Ajax de dubbel gewonnen, dus dat moeten we zien te evenaren. Ik wil een sterk seizoen spelen en het team helpen waar ik kan."

Vrijdag speelt Ajax in het kwalificatietoernooi tegen Linfield Ladies. De Finse voorspelt dat ze tegen die ploeg veel balbezit hebben. "We moeten geduldig blijven en hoog tempo spelen. Als wij het spel bepalen dan winnen we", besluit Salmi.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!