VIDEO | Samenvatting: Oranje O20 rekent aan de hand van Kalma af met Ghana

Oranje O20 heeft woensdagmiddag de tweede zege op het WK in Frankrijk geboekt. In het Stade de la Rabine werd het maar liefst 4-0. Fenna Kalma bewees, na haar goal tegen Nieuw-Zeeland, opnieuw haar waarde en scoorde tweemaal.

De ploeg van bondscoach Michel Kreek begon sterk en kwam na 21 minuten spelen op voorsprong. Aniek Nouwen kopte raak op aangeven van Ashleigh Weerden. Slechts zeven minuten later kon Oranje weer juichen, want Kalma wist een pass van Naomi Pattiwael te verzilveren.

De spits van SC Heerenveen scoorde vervolgens ook haar tweede doelpunt van de middag en bracht haar doelpuntentotaal op het WK naar drie. Oranje speelde vervolgens rustig door tot het rustsignaal.

Ook in de tweede helft had Oranje het overwicht. Ghana deelde speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het niet. Victoria Pelova beloonde haar sterke optreden met de 4-0.

Een smetje op de ruime overwinning van Oranje is het uitvallen van Noah Waterham. De rechtsback verving in de 61e minuut Jasmijn Duppen, maar liet, zeer aangedaan, zich een klein kwartier later alweer wisselen.

Oranje O20 heeft na twee groepsduels op het WK zes punten weten te verzamelen. Op zondag 12 augustus (16:30 uur) is Frankrijk de laatste tegenstander in de groepsfase. Het gastland neemt het vanavond op tegen Nieuw-Zeeland en mocht dat duel in een Franse zege of gelijkspel eindigen, dan plaats de ploeg van Kreek zich voor de kwartfinale.

Update 21.30 uur:

Oranje O20 heeft zich als eerste land geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Frankrijk. Het duel tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland is in 0-0 geëindigd, waardoor de ploeg van bondscoach Michel Kreek zeker is van een plek bij de laatste acht.

Tegen Frankrijk (zondag 12 augustus) is een gelijkspel voldoende om de groepswinst binnen te halen. De kwartfinale van Oranje zal op 16 (indien groepswinnaar) of 17 (indien tweede) augustus gespeeld worden. De tegenstander in de kwartfinale komt uit de poule met Engeland, Mexico, Korea en Brazilië.