Homepage » Hoofdnieuws » Ajax begint aan kwalificatietoernooi: ''Alle punten hebben wij keihard nodig''

Ajax begint aan kwalificatietoernooi: ''Alle punten hebben wij keihard nodig''

( 0 reacties)
Ajax begint aan kwalificatietoernooi: ''Alle punten hebben wij keihard nodig''

Voor Ajax begint vandaag het seizoen. De Nederlandse landskampioen neemt het vandaag op het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League op tegen Wexford Youths. De wedstrijd begint om 15:00 uur (Nederlandse tijd).

De Ierse ploeg is uitgebreid geanalyseerd, zo geeft aanvoerster Loïs Schenkel aan. "Vooral fysiek zijn ze sterk en gaan ze naar verwachting geen duel uit de weg. We houden met verschillende scenario’s en formaties rekening. Ik verwacht dat wij de betere ploeg zijn, maar je moet het nog maar waarmaken."

In de komende zeven dagen speelt Ajax drie wedstrijden. "Als team zijn wij fit genoeg om 3 wedstrijden te spelen in deze korte periode", meent Schenkel. "Je mist de meiden die actief zijn op het WK met Nederland O20 en helaas is aanvaller Marjolijn van den Bighelaar nog geschorst vanwege een rode kaart in het uitduel met Brescia vorig seizoen."

"Gelukkig houden de vijf meiden uit het Ajax Talententeam zich goed staande tijdens de trainingen en mogelijk gaan ze ook minuten maken in de wedstrijden", vertelt de middenveldster op de website van Ajax. 

"Het winnen van de eerste wedstrijd is belangrijk. Alle punten hebben wij keihard nodig. Omdat je 3 wedstrijden speelt, is het noodzakelijk om goed te beginnen en daar heb ik alle vertrouwen in", besluit Schenkel.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!