Homepage » Hoofdnieuws » Van Es onthult: ''Toen mopperden we voor het eerst op elkaar''

Van Es onthult: ''Toen mopperden we voor het eerst op elkaar''

( 0 reacties)
Van Es onthult: ''Toen mopperden we voor het eerst op elkaar''

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de OranjeLeeuwinnen de Europese titel pakte. Kika van Es was onderdeel van de ploeg die het toernooi in eigen land won.

"Dat was fantastisch", blikt ze terug tegenover Omroep Brabant. "Je merkte naarmate het toernooi vorderde dat de belangstelling toenam. De stadions waren vol en het was mooi om te zien hoe Nederland achter ons stond."

De verdedigster merkte tijdens de finale dat er veel spanning op de ploeg zat: "In de rust stond het 2-2 en toen gingen voor het eerst tijdens het toernooi mopperen op elkaar. Dat kwam denk ik puur door de spanning."

"De tweede helft domineerden we de wedstrijd volledig", vervolgt Van Es. "Dat je dan het EK wint, in eigen land, is een droom die uitkomt. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan terugdenk."

Volgens de OranjeLeeuwin was de huldiging na de finale 'helemaal bizar'. "Al die mensen kwamen om even te laten zien dat ze ons steunen. Ze konden niet op de foto, kregen geen handtekening. Ze waren er om het met ons te vieren. Het was een compleet gekkenhuis", besluit ze.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!