Oranje O20 wint in WK-debuut van Nieuw-Zeeland

Oranje O20 heeft de eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Michel Kreek wist zondag Nieuw-Zeeland met 2-1 te verslaan.

Via Fenna Kalma kwam Oranje in de 28e minuut op voorsprong. De rebound van Victoria Pelova werd koeltjes binnengewerkt door de spits.

Vlak voor de rust deed Nieuw-Zeeland via Hannah Blake wat terug. Via een verre ingooi belandde de bal bij Blake, die wegdraaide bij Jasmijn Duppen en met links raak schoot.

Lang leken beide ploegen af te stevenen op een gelijkspel, maar Eva van Deursen stelde in de 78e minuut de drie punten veilig. Caitlin Dijkstra kwam mee op en speelde Kalma in, die vervolgens aflegde op Van Deursen. De verre hoek was het eindstation van haar schot: 2-1.

De andere tegenstanders in groep A zijn Ghana (woensdag 8 augustus) en gastland Frankrijk (zondag 12 augustus). In Bretagne strijden in totaal zestien landen om de eindzege. De finale wordt gespeeld op vrijdag 24 augustus.

????| De twee doelpuntenmakers van vandaag!