Eisenga: ''Enthousiasme voor vrouwenvoetbal neemt verder toe''

( 1 reacties)
Eisenga: ''Enthousiasme voor vrouwenvoetbal neemt verder toe''

Luuc Eisenga is de algemeen directeur van SC Heerenveen en de club uit Friesland is ook dit seizoen weer actief in de Eredivisie Vrouwen. De bestuurder vindt het belangrijk dat er nog heel lang betaald voetbal is in de regio. 

"We investeren in jonge talenten die om de juiste redenen bij SC Heerenveen komen voetballen", legt hij uit op de website van Sportknowhow Xl. "Het gaat om de drive om alles uit jezelf te halen. De status van de club waar je hebt gespeeld, zegt niet altijd of je alles eruit hebt gehaald", benadrukt Eisenga.

"We zijn wat dat betreft nuchter en zoeken naar echte sportmannen met een intrinsieke motivatie. En ook sportvrouwen overigens", benadrukt hij. "Vanaf het begin van de Eredivisie voor vrouwen hebben we een elftal. Het enthousiasme voor vrouwenvoetbal neemt verder toe, de gang naar sponsoren wordt laagdrempeliger en dat is positief voor de sport", besluit Eisenga tevreden. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Jul 2018 om 13:48
    Luuc Eisenga - algemeen directeur van SC Heerenveen zegt: ""Vanaf het begin van de Eredivisie voor vrouwen hebben we een elftal". Nou, hij kan dat "we" er beter bij weg laten. Tijdens het schrikbewind van toenmalig voorzitter Robert Veenstra zijn de voetbalvrouwen van Heerenveen in 2012 rücksichlos buiten boord gekieperd. Sinds die tijd hebben de voetbalvrouwen van Heerenveen - samen met een groep fantastische vrijwilligers - helemaal hun eigen broek moeten ophouden. Desondanks zijn ze dit seizoen overtuigend derde geworden in de Eredivisie Vrouwen. Daarom een oproep aan Luuc Eisenga: Voeg de daad bij je positieve woorden en steun de voetbalvrouwen van Heerenveen ook serieus, om te beginnen door ze weer terug te halen binnen de organisatie van SC Heerenveen en vervolgens door ze als een volwaardig team te faciliteren.