Homepage » Hoofdnieuws » ''Laten we de Eredivisie de kans geven om te groeien''

''Laten we de Eredivisie de kans geven om te groeien''

( 0 reacties)
''Laten we de Eredivisie de kans geven om te groeien''

Myrthe Moorrees speelde bij VVV-Venlo, FC Utrecht, PSV en komt sinds 2017 uit voor FC Twente. Ze weet dus als geen ander hoe het eraan toegaat in de Eredivisie. Toch ziet de verdediger van de Tukkers verbeterpunten.

"De Eredivisie bestaat pas elf jaar, dus laten we het de kans geven om te groeien. Maar vrouwenvoetbal verdient onder andere meer aandacht in de media, dit leidt ook weer tot meer sponsoren", zo vertelt ze in gesprek met La League. "Het zou een vast onderdeel van een sportuitzending moeten zijn."

Ook bij de KNVB is er winst te behalen. "Het is heel knap dat Nederland Europees kampioen is geworden, met relatief zo weinig meiden die voetballen in Nederland in vergelijking met andere grote landen zoals bijvoorbeeld Duitsland of Engeland. De kwaliteit van voetbal gaat omhoog door veel meer meiden aan te trekken", aldus Moorrees.

"Met een initiatief als La League maken wij als Eredivisie meiden enthousiast voor voetbal", geeft ze aan. "De piramide wordt steeds hoger als we onderaan beginnen. Meiden nemen vriendinnen of nichtjes mee. Ik heb bij mijn eerste club trainers gehad die niet accepteerden dat ik goed kon voetballen. Het gevaar is dat meiden hun motivatie verliezen en van voetbal afgaan. Jongens worden vaak alleen opgeleid voor het eerste elftal. Waarom zou je dit niet ook bij meisjes doen?", vraagt Moorrees zich af.

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!