Homepage » Hoofdnieuws » Sparta blij met uitverkiezing KNVB: ''Flinke stappen vooruit met vrouwenafdeling''

Sparta blij met uitverkiezing KNVB: ''Flinke stappen vooruit met vrouwenafdeling''

( 0 reacties)
Sparta blij met uitverkiezing KNVB: ''Flinke stappen vooruit met vrouwenafdeling''

Sparta Nijkerk is door de KNVB geselecteerd voor een driejarig ontwikkelingsprogramma voor vrouwen- en meidenvoetbal, om het vrouwenvoetbal in Nederland in zijn geheel omhoog te tillen. 

De amateurclub uit Nijkerk is daar zeer blij mee. "Dit is heel mooi natuurlijk", reageert Alwin van de Water, Sparta's bestuurslid TZ breedtesport, in het Algemeen Dagblad. "We kunnen met behulp van de KNVB en andere geselecteerde clubs flinke stappen vooruit gaan zetten met de meiden- en vrouwenafdeling."

"Na een eerste analyse komende zomer, kunnen we al goed zien wat goed binnen onze vereniging gaat en wat beter kan", vervolgt hij. "Daar kunnen we als Sparta zijnde al veel van leren. Na die analyse volgt het ontwikkelingsprogramma. Als we tenminste aan de voorwaarden van de KNVB kunnen voldoen. Dat moet nog blijken."

Er zijn ruim 170 actieve leden bij de meiden- en vrouwenafdeling van Sparta Nijkerk. "Ons eerste vrouwenteam bestaat vooral nog uit vrouwen die pas op latere leeftijd zijn begonnen. In onze jeugd onder 15 en onder 17, die van jongs af aan voetballen, lopen veel talentvolle meiden rond", aldus Van de Water.

"Het is de bedoeling dat die talenten in de komende jaren de stap naar de A-selectie gaan zetten. Deze steun van de KNVB komt daarom misschien wel op het juiste moment, zodat die stappen in de toekomst gezet kunnen worden", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!