Homepage » Hoofdnieuws » Complimenten voor Groenen: ''Wat een verfrissende verschijning''

Complimenten voor Groenen: ''Wat een verfrissende verschijning''

( 0 reacties)
Complimenten voor Groenen: ''Wat een verfrissende verschijning''

Jacques Brinkman is vol lof over Jackie Groenen. De speelster van Oranje Leeuwinnen is tijdens het WK in Rusland af en toe te zien bij de uitzendingen van de NOS en de columnist toont zich, net als Willem van Hanegem, erg enthousiast over haar inbreng. 

"Wat een verfrissende verschijning die Jackie Groenen als WK-analyticus bij de NOS", schrijft hij in de Telegraaf. "Rustig, overtuigend, goed op de hoogte. Het kan dus toch. Menigeen in mijn omgeving moest toch even googlen. De vriendelijke, kalme Groenen werd niet gelijk herkend als de flitsende voetbalinternational", constateert Brinkman.

"Maar het is een goede zaak dat de NOS uit deze vijver vist", vervolgt hij. "Dat hebben ze in het verleden trouwens wel vaker gedaan, maar dan kwamen ze meestal uit bij Daphne Koster, die achttien (!) jaar in het Nederlands elftal speelde. De interesse voor het vrouwenvoetbal is na het behalen van de Europese titel sowieso maatschappelijk compleet geaccepteerd", beseft Brinkman.

"Ook de politiek heeft de Oranjeleeuwinnen sinds kort omarmd", weet hij. "De timing was ietwat verwarrend, zo vlak voor het zomerreces van de Tweede Kamer. Maar als het aan het CDA ligt, worden de wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal in de toekomst gegarandeerd uitgezonden op televisie. Dat moet worden toegevoegd aan het Mediabesluit", besluit Brinkman. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!