Homepage » Hoofdnieuws » Kwakkenbos teleurgesteld na Nordic Tournament: ''Dat je het toernooi zo afsluit is een domper''

Kwakkenbos teleurgesteld na Nordic Tournament: ''Dat je het toernooi zo afsluit is een domper''

( 0 reacties)
Kwakkenbos teleurgesteld na Nordic Tournament: ''Dat je het toernooi zo afsluit is een domper''

Oranje O16 eindigde het Nordic Tournament als vierde. In het duel om de derde en vierde plaats bleek IJsland beter in het nemen van strafschoppen: 4-5.

De ploeg van KNVB-coach Roos Kwakkenbos kreeg, met name in de tweede helft, voldoende kansen, maar wist niet te scoren. "Het is echt zonde. We verdedigen prima, krijgen maar één doelpunt tegen in vier wedstrijden (de minste van alle deelnemende landen, red.) en we voetballen ook gewoon goed. We scoren alleen niet: twee goals in vier duels met zoveel 100 procent kansen is echt veel te weinig", aldus Kwakkenbos tegenover OnsOranje.

De aard van het toernooi speelt daarbij ook een rol: "Het is een fysiek zwaar toernooi, je speelt vier wedstrijden in acht dagen. De trainingen zijn dan vooral bedoeld om uit te lopen en te herstellen, je kunt nauwelijks op specifieke zaken trainen."

Kwakkenbos is redelijk teleurgesteld na het Nordic Tournament. "Dat je het toernooi zo afsluit is wel een kleine domper, voor mijn gevoel hadden we in de finale kunnen - en misschien wel moeten - staan. De meiden gaan nu in ieder geval lekker op vakantie en zullen zich daarna weer melden bij hun club. Hopelijk hebben ze veel geleerd tijdens dit toernooi en levert dat een bijdrage aan hun verdere ontwikkeling", besluit ze.

Foto: Ben van Diemen

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!