Homepage » Hoofdnieuws » Eerste editie Westlandse Voetbaldag groot succes

Eerste editie Westlandse Voetbaldag groot succes

( 0 reacties)
Eerste editie Westlandse Voetbaldag groot succes

Mandy van den Berg organiseerde samen met haar management Womens Sports Agency afgelopen zaterdag 7 juli voor het eerst de Westlandse Voetbaldag voor meiden. De geboren Naaldwijkse speelster, wilde ter promotie van het vrouwen- en meidenvoetbal een mooi evenement neerzetten.

"Ik wil iets teruggeven aan het achterland waar ik vandaan kom, een tof evenement neerzetten voor de voetbalsters uit mijn regio, ter promotie van het vrouwen- en meidenvoetbal”, aldus Van den Berg. Vijftig voetbalmaffe kids verkozen het veld boven het strand en beleefde een mooie voetbalmiddag.

Angela Verdoes van Womens Sports Agency keek met vertrouwen deze middag tegemoet: "Het is de eerste keer dat we deze voetbalmiddag met Mandy organiseren. We moesten ruimte vinden in de seizoensplanning van Mandy maar dat is gelukt en dit is voor veel meiden een mooie afsluiting van het seizoen."

Van den Berg had in haar kielzog Pia Rijsdijk (ADO Den Haag), Soraya Verhoeve (Ajax) en Romy Scherpenzeel (Oranje-speelster zaal) meegenomen die met haar de trainingen verzorgden. "Allemaal prof speelsters met ervaring op het hoogste niveau die de meiden zeker wat kunnen bijbrengen", aldus Verdoes.

Op het mooie sportcomplex van FC’s-Gravenzande, de club waar Van den Berg al jaren kind aan huis is, en waar ze in haar voorbereiding altijd haar trainingsuren mag maken, opende ze met een persconferentie. Het begin was nog wat timide maar niet veel later rolden de vragen op de speelsters af. Na het persmoment was het tijd voor het voetbalgedeelte.

Er werden 4 verschillende voetbalvormen afgewerkt met voldoende ruimte voor drinkpauzes. Wat opviel was de positieve ongedwongen sfeer, ondanks dat het voor veel meiden wat spannend leek om te trainen tussen deze prof speelsters. Als laatste stond er een groot partijspel op het programma. Van den Berg kon het niet laten ook hier fanatiek aan deel te nemen.

Na een gevarieerd voetbalprogramma sprak Van den Berg de hoop uit dat er een nieuwe traditie was geboren met deze Westlandse Voetbaldag voor meiden. Als afsluiter was er ruimte voor een uitgebreide meet en greet met de profspeelsters. Verdoes en Van den Berg keken terug op een geslaagd evenement. "We hebben zeker iets moois neergezet wat hopelijk kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie en een eventueel nog grotere volgende editie", besluit van den Berg.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!