Deze teams doen mee in de Beloftencompetitie en dit is de opzet

1
Deze teams doen mee in de Beloftencompetitie en dit is de opzet

De beloften spelen volgend seizoen niet langer in de Topklasse, maar krijgen een aparte Beloftencompetitie. Achilles'29, ADO Den Haag, Ajax, FC Twente, SC Heerenveen, KNVB Talententeam Zuid, PEC Zwolle en VV Alkmaar zijn de deelnemende teams.

Er zal een volledige competitie worden afgewerkt, waarna de kwartfinales en halve finales (beiden thuis en uit) en uiteindelijk de finales in Zeist zullen bepalen wie zich kampioen mag noemen.

Er zijn een aantal belangrijke veranderingen ten opzichte van de Topklasse: tijdens de wedstrijd mag er doorlopend gewisseld worden, er mogen slechts twee speelsters ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan en er wordt niet deelgenomen aan de landelijke bekercompetitie voor vrouwen, maar in de regionale competitie voor jongensteams JO-15/16.

De wedstrijden worden gespeeld op de zaterdagmiddag, behalve de wedstrijden tegen het KNVB Talententeam Zuid, deze zijn op vrijdagavond. De competitie start in het weekend van 22 september en de finales worden gespeeld op 20 april in Zeist.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Nov 2018 om 15:11
    Volgende week 8 December mag ik de beloften van Ajax tegen KNVB Talenteam Zuid fluiten , en daar heb ik erg veel zin in .Mooi dat ik op deze site lees dat er doorlopend gewisseld mag worden , van de Bond KNVB heb ik niks vernomen over deze regels betreffende wisselen.