Anouk Dekker aanwezig bij SPEQ Internationaal Vrouwenvoetbal Toernooi

Aanstaande vrijdag 22 juni wordt op sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen weer afgetrapt voor het jaarlijkse drie-daagse SPEQ Internationaal Vrouwenvoetbal Toernooi Gramsbergen. Het toernooi is erg populair in het binnenland, maar ook weten nog steeds ieder jaar een aantal buitenlandse teams Gramsbergen te vinden.

Nadat een tijdje geleden al bekend is gemaakt dat topscheidsrechter Pol van Boekel een aantal wedstrijden zal fluiten op het toernooi, mag nu bekend worden gemaakt dat niemand minder dan topvoetbalster Anouk Dekker op het toernooi aanwezig zal zijn en de prijsuitreiking zal doen. Anouk speelde vanaf haar zesde jaar bij de amateurs van SVZW uit Wierden. Daarna heeft ze alle jeugdselecties bij de KNVB doorlopen, en toen ze speelde in het Nederlands elftal onder 19 overgestapt naar de Duitse competitie. Daar heeft ze twee seizoenen gespeeld en toen keerde ze terug naar Nederland: ze tekende een contract bij FC Twente en speelde jarenlang met dit team als aanvoerster en spits in de Eredivisie, maakte meer dan 50 competitiedoelpunten en won driemaal de landstitel. In 2015 tekende Anouk bij de Franse club Montpellier HSC waar ze tot op heden nog onder contract staat. Ook speelt ze in het Nederlands elftal en was erbij met het EK 2013, WK 2015 en het EK 2017.

Verder is de naamsponsor van het toernooi gewijzigd. Waar jarenlang Plus Alfring uit Gramsbergen de naamsponsor was, is dat nu SPEQ geworden. Dat bedrijf is bekend geworden door de ontwikkeling van de volautomatische RobOttpomp. Inmiddels gebruiken vele Eredivisieclubs de RobOttpomp, maar ook internationale bekende clubs. Men wil de sportwereld blijven verrassen met innovaties. Dit jaar heeft PLUS Alfring een andere wijze van sponsoring gerealiseerd binnen SV Gramsbergen, namelijk mede sponsor van de Jeugdvoetbaldagen.

Er doen dit jaar in totaal 40 teams mee op de vrijdag en zaterdag en dat betekent dat het toernooi helemaal vol zit! Teams kunnen zich dus helaas niet meer inschrijven voor dit fantastische toernooi.

De eerste poulewedstrijden starten vrijdag om 17.20 uur. De officiële opening van het toernooi is vrijdagavond om 21.00 uur in de feesttent. Ieder team stuurt per mail een kort ludiek filmpje van hun eigen team, deze worden om de beurt getoond op het grote scherm in de tent, begeleid met muziek en opkomst van de teams. Uiteraard zijn hier weer prijzen mee te verdienen. Daarna is er muziek in de feesttent met bekende regionale DJ Kairo.

Op zaterdagavond is er een grote feestavond met de bekende regionale DJ EJB. Er wordt net als vorig jaar weer gewerkt met polsbandjes om te zien wie 18 jaar of ouder is, zo is het voor de barmedewerkers en beveiligers in één oogopslag te controleren wie er alcohol mag en wie niet.

Het funtoernooi op zondag is niet verplicht voor de teams maar wel erg leuk om aan mee te doen. Hier gaan de teams de strijd met elkaar aan in verschillende spellen zoals bubble-voetbal en levend tafelvoetbal op de sportvelden wat vaak hilarische momenten oplevert.

De organisatie heeft er weer heel veel zin aan en hopen u aankomend weekend te zien op sportpark ’t Hoge Holt.

Foto: IVT Gramsbergen

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
FC Twente V
14:00
ADO Den Haag V
za
30/03
Feyenoord V
14:00
Telstar W
za
30/03
Fortuna Sittard W
16:30
Utrecht W
za
30/03
PEC Zwolle V
16:30
Excelsior Rotterdam W
zo
31/03
AZ W
12:15
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 18 34 49
2 Ajax V 18 37 45
3 PSV V 18 22 34
4 Fortuna Sittard W 18 20 30
5 ADO Den Haag V 17 10 26
6 Utrecht W 18 -10 25
7 PEC Zwolle V 18 -5 22
Bekijk de hele stand