Homepage » Hoofdnieuws » ''Wij werden kampioen en in de kranten kregen we twee lijntjes, dat kan eigenlijk niet''

''Wij werden kampioen en in de kranten kregen we twee lijntjes, dat kan eigenlijk niet''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Wij werden kampioen en in de kranten kregen we twee lijntjes, dat kan eigenlijk niet''

Heleen Jaques wordt tijdens het WK voetbalcommentator bij de VRT. De international van de Red Flames gaat Imke Courtois als dame vergezellen in de analistenwereld, die vooral uit mannen bestaat. Jaques weet dat vrouwenvoetbal niet altijd serieus wordt genomen.

"Laat de Red Flames tegen een tweedeprovincialer spelen en wij verliezen", zegt de verdedigster in gesprek met Knack Magazine. "Lichamelijk kunnen we niet tegen de mannen op, maar wil dat zeggen dat ik het spel minder goed doorgrond? Man of vrouw, je moet weten waarover je praat. Vrouwenvoetbal is lang in de hobbysfeer gebleven, maar nu klopt er een generatie op de deur die voltijds met voetbal bezig is."

Jaques hoopt dat het gat ook financieel wat kleiner wordt. "Gelijk loon hoeft voor mij niet, maar ik vind dat de mannen buitensporig veel verdienen. Bedragen die niet te verantwoorden vallen. Geef de beste speelsters daar een zesde van en we zouden bijzonder tevreden zijn", aldus de speelster van Anderlecht. "Het vrouwenvoetbal heeft drie zwakke plekken: te weinig toeschouwers, te weinig sponsors en te weinig media-aandacht. Wij werden kampioen met Anderlecht en in de kranten kregen we twee lijntjes. Dat kan eigenlijk niet."

De Red Flame kan als analist een rolmodel worden voor anders meisjes. "Of ze haken allemaal af zodra ze mij op tv hebben gezien", lacht ze. "Het zou mooi zijn als meer meisjes gaan voetballen, maar dat is niet de insteek waarmee ik naar de televisiestudio trek. Ik vind het een mooie uitdaging en wil het graag goed doen, zonder andere bedoelingen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!