Homepage » Hoofdnieuws » Roord dolblij: ''Het leek wel alsof we wereldkampioen werden''

Roord dolblij: ''Het leek wel alsof we wereldkampioen werden''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Roord dolblij: ''Het leek wel alsof we wereldkampioen werden''

De Oranje Vrouwen wonnen dinsdagavond in eigen huis met 1-0 van Slowakije en Lieke Martens zorgde pas in blessuretijd voor de winnende treffer. Jill Roord, die op het allerlaatste moment in de basis begon, was na afloop opgelucht.

"Het is sowieso lastig, zo'n laatste wedstrijd van het seizoen", legt ze uit voor de camera van NU.nl. "We moeten deze winnen en willen er een mooie wedstrijd van maken. Maar je speelt natuurlijk tegen Slowakije die heel verdedigend ingesteld zijn, dus dat is sowieso lastig", aldus Roord. 

"Als je snel scoort, wordt het een makkelijke wedstrijd. Maar deden we niet", blikt ze terug. "Op een gegeven moment tikt de tijd weg en wordt het wel spannend, maar ik moet zeggen: ik had nog wel het gevoel dat-ie ging vallen. We hebben als team vaker laten zien dat we dat kunnen", beseft Roord. 

"Dan zie je dat we hem met individuele kwaliteiten alsnog maken", vervolgt ze over de goal van Lieke Martens. "Ik zei net: het leek wel alsof we wereldkampioen werden. Ik was heel opgelucht, ook omdat ik natuurlijk zelf al had moeten scoren. Dat maakte mijn wedstrijd ook goed, dus dat was heel mooi."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!