''Op termijn is de Eredivisie natuurlijk een belangrijk doel voor mij''

( 0 reacties)
''Op termijn is de Eredivisie natuurlijk een belangrijk doel voor mij''

Danique van Ginkel is nog maar zeventien jaar, maar mag zich nu al international noemen van de meiden onder 17. Opvallend genoeg naast haar leeftijd is dat ze speelt bij een team uit de Topklasse, namelijk Saestum uit Zeist. Een verhaal apart dus over de talentvolle Van Ginkel. 

"Mensen van de KNVB hadden met blijkbaar in de gaten gehouden bij wedstrijden van Saestum en op een gegeven moment kreeg ik een belletje van een onbekende. Ik was aan het werk bij mijn bijbaantje bij snackbar De Arkel hier in Achterveld, dus kon ik niet opnemen. Daarna kreeg ik een appje, was het de bondscoach, Marleen Wissink. Tja, dat was natuurlijk wel een hele grote verrassing", vertelt Van Ginkel tegen de Barneveldse Krant

Ze mocht mee naar het EK maar dat liep voor haar persoonlijk op een teleurstelling uit. "Ik ben specialist ‘warming-up’ geworden op het EK. Telkens weer werd ik tijdens de wedstrijden van de bank af gestuurd om te gaan warmlopen, maar helaas mocht ik er niet in…" 

Maar ze geeft de hoop nog niet op en heeft haar dromen al klaar staan. "Op termijn is de Eredivisie natuurlijk een belangrijk doel voor mij. En ja, Barcelona, waar Lieke Martens speelt (en Stefanie van der Gragt gaat spelen, red.), dat is een droom. Zaak is eerst goed te presteren bij Saestum en hopelijk bij Oranje blijven. Goed presteren heb ik zoveel mogelijk in eigen hand. Ik ga er vol voor!"

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!