Schoonderbeek met SteDoCo terug in Topklasse: ''Stoppen is geen optie meer''

SteDoCo is terug in de Topklasse. De ploeg won met 0-2 van Fortuna'54 in de nacompetitie en keert dus terug op het hoogste amateurniveau. Een knappe prestatie van de ploeg.

Keepster Sharon Schoonderbeek komt woorden tekort: "Een kans natuurlijk voor open doel, als je in één wedstrijd promotie kunt afdwingen. Maar je moet die wedstrijd wel winnen. Dat deden we, in de verlenging. De weg ernaartoe was natuurlijk ook een ongelooflijke prestatie. Zeker als je nagaat dat we in de winterstop nog tiende stonden", zegt ze tegenover het Algemeen Dagblad.

Over die slechte notering is de 27-jarige doelvrouw eerlijk. "De sfeer was niet optimaal. We voetbalden niet als team. Er zat hier en daar nog wat oud zeer van het jaar ervoor. Hoe we dat hebben opgelost? We zijn met elkaar gaan zitten en hebben een stevig gesprek gevoerd. Alle kou is toen uit de lucht gehaald. En dat heeft geholpen, met een uiteindelijke vierde plek én een unieke kans in de nacompetitie om te promoveren als gevolg. We wonnen bovendien de EM Cup. En we hebben het weer super gezellig met elkaar."

Schoonderbeek speelde eerder voor Roda'46, waarna ze overstapte naar SteDoCo. Na drie jaar maakte ze uitstapjes naar FC Utrecht en PSV. "Bij FC Utrecht ging in februari de stekker eruit. Maar ik kon naar PSV. Daar heb ik alleen nooit een kans gehad. Door blessures, maar ook omdat het allemaal te veel was. De reis van Leusden naar Eindhoven was al een verschrikking. Ik heb nog wel wat wedstrijden gekeept bij FC Eindhoven."

Ze wilde stoppen, maar kreeg een berichtje vanuit SteDoCo." Het was bijna een smeekbede. In een gesprek met trainster Irma de Witte, dat ruim een uur duurde, werd het me al snel duidelijk dat ik weer zou gaan keepen bij SteDoCo. Het eerste jaar in de eerste klasse heb ik vooral veel gecoacht. Ik had verder weinig te doen. In de Hoofdklasse kon ik de voorbije twee jaar wel aan de bak en heb ik ook punten gepakt."

De Topklasse, met de nieuwe trainster Edith Martens, wordt een enorme uitdaging. "Een zware kluif", aldus Schoonderbeek. "Maar geen mission impossible. Ik ga deze zomer hard doortrainen om honderd procent fit aan de voorbereiding te kunnen beginnen. Ik kijk er nu al naar uit. Stoppen is geen optie meer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
FC Twente V
14:00
ADO Den Haag V
za
30/03
Feyenoord V
14:00
Telstar W
za
30/03
Fortuna Sittard W
16:30
Utrecht W
za
30/03
PEC Zwolle V
16:30
Excelsior Rotterdam W
zo
31/03
AZ W
12:15
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 18 34 49
2 Ajax V 18 37 45
3 PSV V 18 22 34
4 Fortuna Sittard W 18 20 30
5 ADO Den Haag V 17 10 26
6 Utrecht W 18 -10 25
7 PEC Zwolle V 18 -5 22
Bekijk de hele stand