Heerenveen legt vijf speelsters (langer) vast

( 0 reacties)
Heerenveen legt vijf speelsters (langer) vast

Kim van Velzen, Lieke Huls en Elze Huls hebben hun contracten bij sc Heerenveen met een seizoen verlengd. Melanie Bross en Kerstin Casparij hebben een contract ondertekend en voegen zich hiermee bij de eerste selectie van de Friese club.

De uit Zaandam afkomstige Van Velzen moest naar eigen zeggen wennen aan het rustige Friesland toen zij in 2016 de overstap maakte van het CTO Amsterdam naar sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder, die ook in de verdediging opgesteld kan worden, begon haar voetbalcarrière bij Hercules Zaandam en speelde onder andere in Oranje onder 17 en onder 19.

Lieke en Elze Huls tekenden in 2015 tegelijkertijd een contract bij sc Heerenveen. De uit IJhorst afkomstige zusjes zijn beide begonnen met voetballen bij vereniging WIJC uit De Wijk. Ondanks dat hun voetbalcarrières niet tegelijkertijd opliepen, kwamen ze na een periode bij vv Staphorst te hebben gespeeld terecht bij CTO Amsterdam. In deze periode maakte Lieke haar debuut in de BeNe-league bij Ajax. Hierna kwam Lieke uit voor PEC Zwolle en maakte Elze haar debuut in het Oranje elftal onder 19.

Linksmiddenvelder Bross werd in 2013 al geselecteerd voor Oranje onder 16. Toen speelde zij nog bij HVCH uit Heesch, maar niet veel later maakte zij de overstap naar CTO Eindhoven. Hier ontwikkelde zij zich tot een sterke speelster waarna zij in 2016 haar debuut maakte in de Eredivisie in het shirt van Achilles’29. Vanaf aankomend seizoen komt zij het eerste team van sc Heerenveen versterken.

Kerstin Casparij is een oude bekende van sc Heerenveen. Voordat zij voor VV Alkmaar uitkwam speelde zij al twee seizoenen in het shirt met de pompeblêden. Daarnaast speelt de uit Heerenveen afkomstige middenvelder in het Oranjeteam onder 19 en eerder ook in het Oranjeteam onder 17.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!