Homepage » Eerste elftal » Van der Gragt kritisch: ''Daar moeten we de volgende keer beter mee omgaan''

Van der Gragt kritisch: ''Daar moeten we de volgende keer beter mee omgaan''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Van der Gragt kritisch: ''Daar moeten we de volgende keer beter mee omgaan''

Het Nederlands vrouwenelftal won dinsdagavond met veel moeite van Slowakije. In Heerenveen werd de hekkensluiter van de WK-kwalificatiepoule in de slotminuten met 1-0 verslagen. De OranjeLeeuwinnen maakten het heel spannend.

"Dat hadden we zelf ook niet verwacht, maar uiteindelijk viel-ie gelukkig", zegt Stefanie van der Gragt tegenover De Telegraaf. "We begonnen wat slordig, maar over de gehele wedstrijd hebben we wel genoeg kansen gecreëerd. Als je de score opent, wordt het wat makkelijker voetballen. Anders blijven zij hoop houden. Gelukkig valt-ie nog."

Van der Gragt had gehoopt dat de openingstreffer eerder was gevallen. "Ik denk dat ze dan breken. Dat hebben we vandaag nagelaten", aldus de verdedigster, die de keepster van Slowakije de uitblinkster zag worden. "We hebben haar natuurlijk wel een beetje in haar kracht gelaten. De corners kon zij zo oprapen. Ze heeft absoluut goed gekeept, maar daar moeten we de volgende keer beter mee omgaan."

Uiteindelijk kon Oranje drie punten bijschrijven en daardoor heeft Nederland in de laatste wedstrijd tegen Noorwegen genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor het WK. "Dit was een superbelangrijke overwinning. Noorwegen heeft ook gewonnen, dus tegen hen moeten we er weer staan. Maar eerst een welverdiende vakantie en dan gaan we ons focussen op Noorwegen", besluit Van der Gragt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!