Nieuwland: "Hebben mij de kans ontnomen om bij Feyenoord te komen"

Frederique Nieuwland bij Excelsior
Frederique Nieuwland bij Excelsior Foto: © Orange Pictures

Fréderique Nieuwland werd in januari naar eigen zeggen op straat gezet door Excelsior. Een week voordat ze dat nieuws kreeg, tekende ze nog een nieuw contract bij de club uit Rotterdam.

De middenveldster had graag de stap naar Feyenoord willen maken. "Daar word ik nog steeds teleurgesteld en boos over. Vijf jaar lang heb ik voor Excelsior gespeeld en na vijf jaar neemt de club afscheid van een speelster, die alles voor de club heeft gedaan, maar misschien ook niet altijd de goede keuzes heeft gemaakt", zegt Nieuwland in gesprek met GrootHellevoet.

Ze vervolgt: "En dan mij eigenlijk de kans ontnemen om bij mijn droomclub Feyenoord te komen. Dat is wel het grootste ding voor mij geweest, dat ik Excelsior wel heel erg kwalijk neem. Je bent bezig met de toekomst, bezig met clubs, want je wilt na Excelsior nog wel een stapje maken. Bij Feyenoord, nog één keer proberen om op Varkenoord mijn minuten te maken."

Toen Excelsior op bezoek ging bij Feyenoord, was Nieuwland weggestuurd. "Dat deed heel erg pijn, dat je nooit stiekem in de kleedkamer hebt kunnen kijken naar dat ‘logo’ van Feyenoord, wat ik graag op mijn borst had gehad. Dat zou ik heel mooi hebben gevonden. Dat is bij mij wel de grootste frustratie, die mij dwarszit. Ik heb ook wel eens met Manon Melis gesproken om bij Feyenoord te spelen en over het trainerschap. Ik zou Richard Mank wel eens willen tegenkomen en hem zeggen dat hij mijn droom heeft ontnomen om bij Feyenoord te kunnen spelen. Ik heb een paar appjes naar hem gestuurd, maar hij heeft nooit meer gereageerd. En zo ken ik Richard ook niet."

En dus blijft altijd de vraag: wat als? Nieuwland voetbalt inmiddels bij Nieuwenhoorn. "Ik ben nu heel blij hoe mijn leven ervoor staat, heb een superleuke vriend met dezelfde hobby’s, zoals in het voetbalgedeelte. Maar het grote gemis is dat mijn droom in het rood-wit bij Feyenoord te kunnen voetballen mij door Excelsior is ontnomen. Daar baal ik nog steeds van. Misschien kan ik in de toekomst bij Feyenoord wel aan de slag als voetbaltrainer of fysiotherapeut, dat zou heel tof zijn", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand