Nieuwe lichting Oranje O16 haalt hard uit in 'derby' tegen België

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

De nieuwe lichting van Oranje O16 heeft zichzelf goed gepresenteerd. In een oefeninterland tegen België won de ploeg van KNVB-coach Roos Kwakkenbos uitgehaald: 7-0.

Het regende doelpunten op Sportpark Heikant in Kalmthout. Met name voor rust was de nieuwe lichting oranjetalenten amper af te stoppen. Vijf keer scoorde Oranje O16 in de eerste helft. Na elf minuten opende Aniek Janssen de score. Drie minuten later verdubbelde Eva Oude Elberink de marge.

Via opnieuw Janssen stond er binnen het half uur zelfs een 3-0 voorsprong op het scorebord. Alsof dat nog niet genoeg was, zorgden Lyanne Iedema met een benutte vrije trap en Ilse Kemper voor een 5-0 ruststand.

In de tweede helft hadden de jonge Leeuwinnen het lastiger. De ploeg was minder dreigend, al lukte het wel om de score verder uit te bouwen. Iedema tekende tien minuten na rust voor haar tweede doelpunt van de middag, door opnieuw een vrije trap tegen de touwen te schieten.

Het slotakkoord was voor invaller Inske Weiman, die de eindstand op 7-0 bepaalde. In januari komt Oranje O16 weer in actie. Dan staat er een vierlandentoernooi op de planning.