Nieuwe Excelsior-assistent spreekt wens uit: "Daar droom ik van"

Het logo van Excelsior op het veld van het Van Donge & De Roo Stadion
Het logo van Excelsior op het veld van het Van Donge & De Roo Stadion Foto: © Pro Shots

Excelsior heeft Daniël Ledeboer toegevoegd aan de staf. De 43-jarige coach wordt de assistent van Mathijs Kreugel. Ledeboer was de afgelopen twee seizoenen werkzaam als jeugdtrainer bij de Kralingers.

Ledeboer heeft een verleden als speler bij Sparta. Vervolgens bouwde hij volgens Excelsior een 'zeer divers' cv op. "Ik hoor op het veld en in het stadion. Vaak kreeg ik te horen: haal die trainersdiploma’s nou. Een aantal jaar geleden heb ik daar daadwerkelijk voor gekozen. Nu gaat het snel en dat voelt goed", vertelt hij op de website van de Kralingers.

Op het veld geeft Ledeboer veel aandacht aan het mentale aspect: "Vanuit een opleiding sport-psychologie wil ik de speelsters in hun kracht zetten en iedereen heeft daarin een eigen weg naar succes. Alles vanuit de groei-mindset. De uitdaging is om succes in verschillende factoren te leggen. Succes is ook je fit voelen of zelfvertrouwen hebben."

"Of een teamdynamiek waarin iedereen zich veilig voelt en wil strijden voor een gemeenschappelijk doel. Er zijn zoveel succesfactoren die uiteindelijk tot resultaten kunnen leiden. Ik vind het mooi om me daarmee bezig te houden. Focus op dat waar je invloed op hebt", zo klinkt het.

Ook hoopt Ledeboer humor en creativiteit toe te kunnen voegen. "Ik heb het gevoel dat er iets moois staat te gebeuren en heb veel zin om volle bak aan de slag te gaan. En als Hagenees droom ik ervan dat we ‘When The Lady Smiles’ van Golden Earring aan de playlist voor onze wedstrijden kunnen toevoegen. Want vanuit die smile kunnen mooi dingen gaan ontstaan."

Lees meer:
0 reacties