Nieuwe assistent Jong OranjeLeeuwinnen: "Ik stop ook met mijn baan"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 en de Jong OranjeLeeuwinnen hebben sinds kort een nieuwe assistent-trainer: Ashley van den Dungen. De coach is overgekomen van Feyenoord en zal tot 1 december een deel van haar werkzaamheden bij de KNVB combineren met haar werkzaamheden bij de Rotterdamse club.

"Ik stop ook met mijn baan naast het voetbal. Ga fulltime bij de KNVB aan de slag, als assistent bij twee lichtingen", zo vertelt Van den Dungen aan 073voetbal. "Deze functie geeft mij de kans om internationale ervaring op te doen en te werken met de grootste talenten van Nederland. Daarnaast blijf ik ook actief als coach van de regionale districtselftallen, bij Jeugdplan Nederland van de KNVB. Dat is in de avond en prima te combineren wanneer ik niet in het buitenland ben", geeft ze aan.

De nieuwe uitdaging betekent ook een nieuw ritme voor de assistent-coach. "Nu sta ik bij Feyenoord nog iedere dag op het veld, met op zaterdag een wedstrijd. Straks wordt het, met name als ik weg ben met de nationale teams, flink intensief met meerdere wedstrijden. Daar omheen de komende interlandperiodes voorbereiden, tegenstanders analyseren, trainingen en besprekingen maken en in de weekenden speelsters bekijken en scouten bij hun club", vertelt Van den Dungen over haar werkzaamheden.

Lees meer:
0 reacties