Nieuw platform biedt podium aan vrouwen in sport

Vrouwen in sport in de spotlights zetten; dat is het doel van de vandaag gelanceerde website www.vrouweninsport.nl. Het platform brengt verhalen, interviews en columns van en over vrouwen die werkzaam of actief zijn in de sport.

Van Olympische atletes, topsportsters aan het begin van hun carrière tot vrouwen die dagelijks werkzaam zijn binnen een sportbond, -bestuur, -bedrijf of bijvoorbeeld eigen onderneming.

Het initiatief voor het nieuwe platform komt van Suuz Amijs en Anouk Dijkhoff, van mananegementbureau Sportwomanagement. "In de sport zijn vooralsnog meer mannen dan vrouwen actief en in de media delven hun verhalen soms het onderspit", stelt Amijs. Door verhalen van vrouwen te bundelen op het nieuwe platform willen de makers een plek creëren waar vrouwen met interesse voor sport volop aan hun trekken komen. Amijs benadrukt daarbij direct de positieve insteek van het platform: "Inspireren en amuseren, dat zijn de kenmerken van Vrouweninsport.nl. We willen vooral ook laten zien hoe gaaf de wereld van sport is en welke prachtige sportieve of carrièrekansen die biedt."

Netwerkevents
Het idee voor een platform leefde al langer. "We organiseren reeds geruime tijd netwerkevents voor vrouwen in sport. Die bijeenkomsten zijn voor ons het bewijs dat vrouwen die actief zijn in sport graag hun enthousiasme voor het vak maar ook hun uitdagingen willen delen. Via vrouweninsport.nl willen we verder in deze behoefte voorzien en de discussies en verhalen over het voetlicht brengen."

Women's Next
Inspirerende en leuke verhalen dus, daarvoor kunnen lezers terecht op Vrouweninsport.nl. In samenwerking met sportmarketing community Sportnext worden onder de noemer Women's Next al sinds een jaar artikelen gepubliceerd over trends en ontwikkelingen in de vrouwensport. Die samenwerking wordt doorgezet en is vanaf heden ook zichtbaar op de nieuwe website.

"Het platform is er overigens ook gewoon voor mannen", zegt Amijs met een lach. "Er zullen in de toekomst zeker ook mannen aan het woord komen, maar dan wel onder één voorwaarde; vrouwen een podium geven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand