"Niets staat Bakker in de weg om een mooie andere club te vinden"

Suzanne Bakker bij ESPN
Suzanne Bakker bij ESPN Foto: © Pro Shots

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van succescoach Suzanne Bakker, zo werd woensdag bekend. De 37-jarige coach zal door de goede resultaten weinig problemen hebben om een nieuwe club te vinden, zo denken Leonne Stentler en Claudia van den Heiligenberg.

"Voor haar ligt de weg open naar een mooie club. Ze heeft zichzelf zo ontzettend op de kaart gezet", merkt Stentler op in gesprek met ESPN. "Ik denk dat er genoeg voorbij gaat komen voor haar. Niets staat haar in de weg om een mooie andere club te vinden", aldus de oud-speelster van onder meer ADO Den Haag en Ajax.

Van den Heiligenberg is het daarmee eens: "Ze heeft ondertussen een goede reputatie in de rest van Europa. Ik hoop dat er iets moois op haar pad komt. Ze heeft laten zien van waarde te zijn voor het vrouwenvoetbal", oordeelt de voormalig international.

Wel denkt Van den Heiligenberg dat het de komende periode misschien wat lastig gaat zijn bij Ajax. "Suzanne is sowieso professioneel genoeg, alleen al omdat dit op haar cv goed staat. Zij zet de knop wel om. Maar ik kan me voorstellen dat dit onrust creëert binnen de groep."

"Als je als trainer het gevoel krijgt dat je geen gezag meer hebt, is het heel lastig om je daar doorheen te slaan", vult Stentler aan. "Zij is wel op en top professional. Ze zal er alles aan doen om met opgeheven hoofd te vertrekken. In deze fase, je kan nog nog meer geschiedenis schrijven, wil je dat alles zo goed mogelijk is. Ajax maakt dat haar echt heel lastig."

Lees meer:
0 reacties