Nelemans: "Heb een hoop geleerd en gedaan om dit te bereiken"

Kayra Nelemans in het shirt van ADO Den Haag
Kayra Nelemans in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen staat vrijdagavond de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag op het programma. Het is de tweede confrontatie ooit tussen beide ploegen, de eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De defensie bij beide teams maakt dit seizoen indruk: ADO Den Haag kreeg tot dusver elf tegentreffers, Feyenoord kreeg negen doelpunten tegen. "Wij staan als team vrij compact en durven de duels te spelen", merkt ADO-verdedigster Kayra Nelemans op op de clubwebsite.

"Hier hebben de meeste tegenstanders moeite mee, omdat wij ons niet inhouden en alle duels willen winnen. Hierdoor is het lastig om uiteindelijk bij ons doel te komen. En als je de tegendoelpunten die we nu incasseren ziet, zit er ook zeker nog verbetering in", aldus de verdedigster, die pas negentien jaar is en toch al tot vijftig officiële wedstrijden voor ADO kwam.

"Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd en gedaan om dit te bereiken. Ik moet nog rustiger aan de bal worden en bepaalde situaties beter inschatten", is ze kritisch. "Zorgen dat ik verdedigend eerst goed sta, om daarna aan aanvallen te kunnen denken. Ik hoop me dus nog verder te ontwikkelen om wederom belangrijk te zijn voor ons team."

Nelemans verwacht een interessant duel met Feyenoord: "Feyenoord is in eigen huis nog ongeslagen en daar willen wij graag verandering in brengen. Door met strijd passie en beleving te voetballen willen wij het Feyenoord zo moeilijk mogelijk maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Feyenoord V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
ADO Den Haag V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
VV Alkmaar W -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Excelsior Rotterdam W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 10 24 20
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 10 6 19
4 PEC Zwolle V 10 2 14
5 PSV V 9 2 14
Bekijk de hele stand