Nelemans openhartig: "Dat er vaak speelsters vertrekken is lastig"

Kayra Nelemans
Kayra Nelemans Foto: © BSR Agency

Ondanks haar leeftijd van slechts 21 jaar, kan Kayra Nelemans worden beschouwd als een ervaren kracht. Ze maakt al vijf seizoenen deel uit van de selectie van ADO Den Haag.

"Misschien pak ik daardoor onbewust een mentorrol", zegt ze over haar plek in de selectie in gesprek met Omroep West. "Al weet ik niet of dat specifiek voor mij geldt. Weet je wat het mooie is van dit team? Dat iedereen elkaar helpt."

Dat is ook belangrijk aangezien er elk seizoen wijzigingen plaatsvinden in de selectie. Veel speelsters maken in de zomerse transferperiode de overstap naar een (top)team. Zo heeft FC Twente aan het begin van dit seizoen twee veelbelovende talenten uit Den Haag verwelkomd, namelijk Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen.

"Dat er vaak speelsters vertrekken is lastig", weet Nelemans. "We zijn daardoor elk seizoen bezig met het team opbouwen. Dat staat bij ons centraal. Dat kan je het beste voor elkaar krijgen door het ADO-DNA over te brengen. Daarmee zijn we elke training en wedstrijd bezig."

Ook komende tijd zullen opnieuw veel speelsters Den Haag verlaten. Nelemans zal waarschijnlijk niet vertrekken. "Ik kijk natuurlijk altijd verder", bekent ze. "Maar ik denk dat ik nog wel een jaartje in Den Haag blijf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand