Neemt Ajax risico? "FC Twente doet dat eigenlijk al jaren heel goed"

Claudia van den Heiligenberg-Vonkova
Claudia van den Heiligenberg-Vonkova Foto: © Orange Pictures

Ajax nam deze zomer afscheid van meerdere dragende speelsters. De Amsterdammers versterkten zich met Lois Niënhuis, Bente Jansen en Danique Noordman. Daarnaast maakten een aantal speelsters van de beloftenploeg de overstap naar het eerste elftal. Neemt Ajax daarmee een risico?

"Wat bij mij een beetje in mijn gedachte opkwam, is dat FC Twente dat eigenlijk al jaren heel goed doet. Daar hebben ze vele prijzen mee gewonnen. Ajax heeft misschien gedacht: wij kopen wel elk jaar van alles in en pakten daarmee niet veel prijzen. Misschien gooien zij het ook wel over die boeg", zegt Claudia van den Heiligenberg bij ESPN. De voormalig voetbalster is benieuwd naar de jeugdige inbreng bij Ajax.

"Het is ook wel een verwachting die we met z'n allen hebben. Ik ben vooral benieuwd naar bijvoorbeeld Yohannes en Van Gool, hoe gaan zij het oppakken? Je hebt talentvolle speelsters op de bank. Als zij heel snel in dat tempo en in het niveau meekunnen, dan mis je misschien de grote namen niet eens. Al verwacht je die bij een Ajax wel. Het is afwachten", oordeelt Van den Heiligenberg.

Lees meer:
0 reacties