Nederlandse goalie vertrekt bij Belgische club: "Echte teamspeelster"

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

Na vijf jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen KAA Gent en Anouk van der Klooster. De Nederlandse doelvrouw vertrekt deze zomer bij de Belgische ploeg.

De 23-jarige Van der Klooster acteerde eerder als sparringpartner van Nicky Evrard en later Riet Maes. In haar derde seizoen kreeg ze te maken met een zware knieblessure, maar daarna knokte ze zich terug. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Gent", zegt Van der Klooster op de clubwebsite.

"Voor mij is het een zeer familiale club waarbij ik veel mensen heb leren kennen en mooie momenten op het veld beleefd heb. Als buitenlandse speelster heb ik het toch prima naar mijn zin gehad. In Gent heb ik altijd mezelf kunnen zijn", zo klinkt het.

Trainer Jorn Van Ginderdeuren heeft alleen maar mooie woorden over voor Van der Klooster: "Anouk kan je beschrijven als een echte teamspeelster. Ze is iemand die ondanks haar rol als tweede keepster altijd gemotiveerd op de training stond. Op die manier tilde ze Riet ook naar een hoger niveau. We gaan haar missen als speelster maar ook als persoon. Het was zeer aangenaam om iemand als Anouk in de ploeg te hebben."

Lees meer:
0 reacties