Nederlandse doelvrouw vertrekt naar Belgische ploeg: "Erg blij"

Het stadion van Zulte Waregem
Het stadion van Zulte Waregem Foto: © BSR Agency

Lot Hemminga vertrekt na dit seizoen bij Ter Leede. De 18-jarige getalenteerde keeper maakt de overstap naar SV Zulte Waregem, waar zij een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Hemminga speelde in de jeugd van bij ADO Den Haag, Feyenoord en Excelsior Rotterdam.

"Lot is nog maar achttien jaar oud en al een vaste waarde bij een club in de Topklasse. Het is niet gek dat er veel interesse in haar is geweest", aldus de club uit Sassenheim "Ik ben erg blij", vertelt Hemminga op de website van haar nieuwe werkgever. "Het is een nieuw hoofdstuk en een volgende stap in mijn carrière."

Als afsluiting stelde Ter Leede de doelvrouw nog een paar vragen:

1: Vanwaar het besluit om te vertrekken naar België?

Een goed gevoel bij de club. Het niveau van de meiden en de kans om wekelijks te keepen op het hoogste niveau in België.

2: Hoe kijk je terug op je periode bij Ter Leede?

Erg genoten, ondanks de stand in de competitie heb ik het erg naar mijn zin gehad. Het jaar mogen spelen met een leuke groep meiden en veel kunnen ontwikkelen met onze huidig keeperstrainer (Mo).

3: Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt en wat is je dieptepunt in je carrière?

Mijn hoogtepunt is toch wel het contract tekenen in België en met nationaal O17 mee naar Spanje voor een interland. En mijn dieptepunt is de fout van het derde tegendoelpunt in de achtste finales tegen SV Saestum VR2.

4: Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je vertrek?

Ik wil Ter Leede bedanken voor de kansen die heb gekregen het afgelopen seizoen. Nu de laatste wedstrijden nog knallen en het seizoen goed afsluiten!

Lees meer:
0 reacties